Global tuberculosis control : surveillance, planning, financing : WHO report 2007 (World Health Organization, 2007)
Správa WHO za rok 2007 prezentuje najnovšie hodnotenie epidemiologickej závažnosti výskytu tuberkulózy (počet prípadov a úmrtí), ako aj vývoj zameraný na globálnu kontrolu tuberkulózy, ktorá sa zaviedla v rámci programu „The Millennium Development Goals (MDGs)". Správa zahrňuje takisto dokonalú analýzu implementácie a financovania programov "WHO´s Stop TB Strategy", "Stop TB Partnership's Global Plan to Stop TB". Správa venuje mimoriadnu pozornosť rokom 2005-2008, uvádza zároveň vybrané údaje o epidemiológii, implementácii a financovaní za predchádzajúce obdobie. Zverejňuje údaje z 202 krajín a jednotlivých oblastí, ktoré boli nahlásené v r. 2007. Zachytáva aj retrospektívu.