Gastroenterology and nutrition - Neu, Josef (Neonatology questions and controversies, 2008)
Publikácia umožňuje čitateľovi lepšie pochopiť vývinovú biológiu gatrointestinálneho traktu, nutričné požiadavky nezrelého dieťaťa a ich naplnenia. Diskutuje o patofyziológii a terapii chorôb ako nekrotizujúca enterokolitída, cholestatická hepatóza a syndróm krátkeho čreva. Nájdeme tu aj kapitoly venujúce sa črevnej mikroflóre (mikrobiomu), tkanivovému inžinierstvu a epigenetickým mechanizmom zdravia resp. chorôb dospelých vývinového pôvodu