Albert and Jakobiec's principles and practice of ophthalmology. Vol. 1 - Albert, Daniel M.; Miller, Joan W. (Elsevier Saunders, 2008)
Tretie vydanie tejto rozsiahlej štvordielnej publikácie vyšlo v minulom roku. Jednotlivé časti a kapitoly sú aktualizované, najmä onkológia, pediatria, farmakológia a toxikológia. Projekt ľudského genómu a moderná genetika spôsobili v medicine revolučné zmeny a do všetkých častí boli inkorporované informácie o genetike. Publikácia je rozdelená na 21 častí, ktoré obsahujú spolu 417 kapitol. Prvý diel má 9 častí, autori sa v nich zaoberajú najprv genetikou, imunológiou, mikrobiológiou, farmakológiou, toxikológiou a epidemiológiou očných chorôb. Ďalšie časti sa venujú postupne jednotlivým častiam oka a ich ochoreniam od rohovky cez spojovku a refraktívnu chirurgiu po uveitídu. Jednotlivé časti všetkých štyroch dielov sú farebne rozlíšené, čo spolu s “kľúčovými bodmi”, ktoré obsahuje každá kapitola, zvyšuje prehľadnosť textu. Publikácia je doplnená mnohými čiernobielymi a farebnými obrázkami, tabuľkami, schémami a grafmi a je určená najmä na ďalšie vzdelávanie očných lekárov