Urogenital imaging - Hamm, Bernd; Asbach, Patrick; Beyersdorff, Dirk; Hein, Patrick; Lemke, Uta (Direct diagnosis in radiology. Dx-direct!, 2008)
V sérii Dx-Direct! vyšlo vo vydavateľstve Thieme 12 dielov pokrývajúcich celé spektrum subšpecializácií rádiológie. Táto publikácia je jedným z nich. Začína zoznamom použitých skratiek a je rozdelená na 4 časti,. Prvá sa venuje obličkám a nadobličkám, druhá močovému traktu a témou posledných dvoch častí sú mužské a ženské genitálie. Jednotlivé časti sú rozdelené na ďalšie kapitoly. Pri každom type patologického nálezu nájdeme jeho definíciu, epidemiológiu, etiológiu a typické znaky pri použití rôznych zobrazovacích metód, ako aj možnosti terapie, prognózu, diferenciálnu diagnostiku a rôzne prípadné nástrahy. To všetko je doplnené množstvom kvalitných čiernobielych diagnostických zobrazení a odkazmi na použitú literatúru. Kniha má 251 strán a je určená najmä rádiológom v praxi