The concise handbook of human anatomy - McMinn, R. M. H. (Robert Matthew Hay); Hutchings, Ralph T.; Logan, Bari M. (Manson Publishing, 2008)
Zámerom autorov tejto publikácie bolo podať čitateľom esenciálne fakty o anatómii človeka bez toho, aby sa stratili v množstve anatomických detailov a textu, ktoré väčšinou sťažujú pochopenie podstatných informácií začiatočníkom v štúdiu anatómie. Štúdium anatómie je v podstate cvičenie sa vo vizualizácii toho, čo je po povrchom tej ktorej časti ľudského tela, akejsi schopnosti „mentálneho röntgenovania“. Konvenčná rádiológia a moderné zobrazovacie metódy sú výkonnými pomôckami na „nazretie pod povrch tela“, niektoré vybrané príklady nájdeme v knihe ako doplnenie pitevných rezov a ilustratívnych kresieb. Publikácia má 192 strán, je rozdelená na 8 častí a záver tvorí slovník a register. Obsahuje množstvo fotografií anatomických rezov, farebných obrázkov a zobrazení rôznymi zobrazovacími metódami. Poslúži všetkým záujemcom o stručný prehľad anatómie človeka