Cognitive neurorehabilitation : evidence and application - Stuss, Donald T.; Winocur, Gordon; Robertson, Ian H. (Cambridge University Press, 2008)
Zámerom autorov bolo napísať publikáciu pre odborníkov zaujímajúcich sa o vedecký základ kognitívnej rehabilitácie, ktorá by zároveň obsahovala najnovšie informácie pre praktických lekárov pracujúcich v tejto oblasti. Jej druhé vydanie pozostáva zo šiestich častí a je rozšírené o 10 kapitol. Prvá časť rozoberá princípy kognitívnej rehabilitácie, v druhej nájdeme informácie o aplikácii zobrazovacích metód v neurológii. Tretia a štvrtá časť sa zaoberajú faktormi ovplyvňujúcimi úspešnosť rehabilitácie a farmakologickými a biologickými prístupmi k problému. V posledných dvoch častiach sa autori venujú behaviorálno-neuropsychologickým hľadiskám neurorehabilitácie a jej budúcnosti, hodnotia súčasný stav v rehabilitácii z hľadiska neurovedeckého výskumu a naznačujú budúcnosť kognitívnej rehabilitácie. Kniha má 606 strán, obsahuje farebné aj čiernobiele obrázky, grafy a tabuľky a je určená zdravotníckym profesionálom pracujúcim v oblasti neurorehabilitácie, študentom a výskumným pracovníkom v tomto odbore