Overcoming insomnia : cognitive-behavioral therapy approach : workbook - Edinger, Jack D.; Carney, Colleen E. (Treatments that work, 2008)
Táto kniha vyšla v sérii Treatments ThatWorkTM, ktorá sa sústreďuje na popis najúčinnejších spôsobov terapie jednotlivých zdravotných problémov užívateľsky príjemným jazykom. Na to, aby bol program danej terapie zahrnutý do tejto série, musí spĺňať najvyššie dostupné štandardy dôkazov stanovené vedeckým kolégiom. Publikácia popisuje časovo limitovanú terapiu pacientov trpiacich nespavosťou. Farmakoterapia môže mať rôzne vedľajšie nežiaduce účinky a nemusí zlepšiť kvalitu spánku z dlhodobého hľadiska. Kognitívno-behaviorálne postupy môžu pomôcť zmeniť správanie a myslenie a zlepšiť spánok dlhodobo. V knihe nájdeme poučné informácie o príčinách insomnie, odporúčania na jej zlepšenie a na zmenu kontraproduktívnych štýlov myslenia, ktoré môžu k insomnii prispievať. Dodržiavanie „pravidiel dobrého spánku“ tiež môže pomôcť k zlepšeniu kvality spánku. Kniha má 70 strán, je doplnená čiernobielymi tabuľkami, grafmi a dotazníkmi a je určená pre pacientov trpiacich insomniou, ktorí ju môžu používať pre vlastnú potrebu alebo v súčinnosti s návštevami u kvalifikovaného profesionála