Urgentná zdravotná starostlivosť - Dobiáš, Viliam, 1950- (Martin : Vydavateľstvo Osveta, 2007)
Učebnica je určená poslucháčom bakalárskeho a magisterského štúdia. Je zameraná na najčastejšie stavy, ktoré vyžadujú poskytnutie neodkladnej prednemocničnej starostlivosti človeku postihnutému úrazom alebo náhlou príhodou, a to aj mimo zdravotníckeho zariadenia, v improvizovaných podmienkach. Táto publikácia nie je typickou učebnicou. Predpokladá určité vedomosti z anatómie, fyziológie, farmakológie a iných predmetov. Je zameraná na najčastejšie stavy, s ktorými sa stretávame pri poskytovaní neodkladnej prednemocničnej starostlivosti.
Skratky
Keywords: služby zdravotné záchranné; starostlivosť neodkladná; prvá pomoc; lekárstvo urgentné; učebnica