Náuka o výžive : fyziologická a liečebná výživa - Beňo, Igor, 1937-2017 (Učebnica pre fakulty ošetrovateľstva, 2008)
Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy, jednak liečebná výživa pri rôznych ochoreniach a chorobných stavoch. Pozornosť sa venuje aj diétnemu systému používanému v našich nemocniciach a možnostiam umelej - enterálnej a parenterálnej výživy.