Kožní změny u interních onemocnění - Cetkovská, Petra, 1959-; Pizinger, Karel, 1952-; Štork, Jiří, 1954- (Grada Publishing, 2010)
Monografia užitočná nielen pre dermatológov, ale aj pre praktických lekárov, internistov, neurológov, onkológov, hematológov, transplantológov a ďalších špecialistov. Poskytuje moderný prehľad kožných manifestácií chorôb vnútorných orgánov, i ako výsledok reakcie na podané lieky. Kniha je členená podľa ochorenia jednotlivých orgánových systémov, čím prispieva k systematickému pohľadu a k lepšej orientácii. Názorne a prehľadne popisuje kožné zmeny pri kardiopulmonálnom ochorení, pri chorobách periférnych ciev a lymfatických ciev, pri chorobách gastrointestinálnych, metabolických a výživových, endokrinných, nefrologických, reumatických, hematologických, onkologických, autoimunitných, po transplantáciách, i ako nežiaduce liekové reakcie. Kožné prejavy sú v jednotlivých kapitolách delené na: 1. všeobecné nešpecifické kožné zmeny vnútorných chorôb, 2. špecifické prejavy, ktoré sú patognomické pre danú chorobu, 3. prejavy multisystémových chorôb, ktoré postihujú príslušné orgány a kožu, 4. kožné komplikácie pri liečbe jednotlivých interných ochorení. Početné obrázky a tabuľky dopĺňajú popisy chorôb