Magnetic resonance imaging of the brain and spine. Volume 2 - Atlas, Scott W. (Lippincott Williams & Wilkins, 2009)
Témou tretej časti sú normálne a patologické nálezy spodiny lebky, tureckého sedla a jeho oblasti, spánkovej oblasti, ako aj oka, očnice a vizuálneho systému. Štvrtá časť sa venuje najmä zobrazovaniu chrbtice a miechy – ich vrodeným anomáliám, degeneratívnym ochoreniam a poraneniam, nádorovým a cievnym chorobám, ako aj ich infekcii a zápalovým ochoreniam. V poslednej piatej časti nájdeme informácie o MRI fetálneho mozgu a miechy, základoch difúznej a difúznej tenzorovej MRI, ako aj o perfúznej a klinickej funkčnej MRI. Okrem toho sa v posledných kapitolách autori venujú aj psychiatrickým ochoreniam, magnetickej rezonančnej spektroskopii, biochemickým základom neurologických chorôb a kontrastným látkam a ich účinkom na relaxačný čas