Chirurgická propedeutika - Zeman, Miroslav, 1942-2022; Krška, Zdeněk, 1958- (Grada Publishing, 2011)
Zcela přepracované a doplněné vydání známé publikace osvědčených autorů 1. chirurgické kliniky 1. LF UK a VFN, která se v předchozích vydáních stala skutečným pojmem a bestselerem. Svým obsahem přináší to, co bývá v učebnicích shrnuto pod pojmem OBECNÁ CHIRURGIE (symptomatologie chirurgických onemocnění, základy první předlékařské i lékařské pomoci, pravidla asepse a antisepse, základy místního a celkového znecitlivění atd.). Je cílena jako učebnice, ale stává se nepostradatelnou pro každého chirurga.