Anatomie 1 - Čihák, Radomír, 1928-; Grim, Miloš, 1941- (Grada Publishing, 2011)
První díl učebnice obsahuje anatomii celého pohybového aparátu. Téměř jedna třetina textu byla aktualizována nebo doplněna a přes čtyřistapadesát původních barevných ilustrací akademických malířů Milana Meda a Ivana Helekala bylo doplněno nebo aktualizováno dalšími 50 obrázky ak. mal. Ivana Helekala a Mgr. Jana Kacvinského. Konkrétně autoři doplnili ve větší míře vývojové aspekty organogenese, fylogenese i molekulárně biologických mechanismů embryonálního vývoje. Byly zrevidovány a doplněny všechny vývojové kapitoly a připojena kapitola o genech a proteinech spolu s výkladem těchto pojmů. Spojením deskriptivních, funkčních a vývojových aspektů anatomie se autoři snažili naplnit význam pojmu "morfologiee", jak byl původně ražen. Dále byla aktualizována kapitola o fylogenetickém vývoji člověka.Publikace je potřebná nejen pro výuku základního oboru medicíny a zvládnutí tohoto základního a obtížného předmětu, ale je i potřebným doplňkem odborné knihovny lékařů mnoha oborů, u nichž jsou dobré anatomické znalosti nevyhnutelné. Kniha je součástí vícedílného didaktického celku, který u nás dosud nebyl ve své odborné úrovni překonán a který je již mnoho let žádán jak fakultami, tak klinickými pracovišti. Vzhledem k trvalému zájmu autoři dílo stále doplňují o nové poznatky v oboru.