Dětský pohybový systém - Dylevský, Ivan, 1940- (Poznání, 2012)
Detský pohybový systém je vo svojom segmente odbornej literatúry prioritný text. Anatómia detského tela nebola doteraz z rôznych dôvodov ucelene spracovaná - a zvlášť anatómia (morfológia) pohybového systému absentuje aj vo svetovom písomníctve. Táto publikácia programovo pokrýva predovšetkým všeobecnú anatómiu, ktorá je vždy úvodom k štúdiu špeciálnych kapitol a ktorá v posledných rokoch prekonávala najbúrlivejší vývoj