Potravinové alergie - Fuchs, Martin (Česká iniciativa pro astma, 2013)
Potravinovou alergií trpí kolem 4 % populace. Jde ale pouze o přepočítanou hodnotu, výskyt je totiž rozdílný pro různé věkové kategorie. Zatímco v dospělosti se setkáme s pravou potravinovou alergií celosvětově kolem 3 %, děti bývají potravinovou alergií postiženy častěji, v prvních třech letech života dokonce až v 8 % případů. Potravinových alergií, a nejen jich, přibývá, odpovědnost přebírá jednak geneticky porouchaná imunita, jednak změněný způsob života. K účinnějšímu pochopení jednotlivých typů potravinových alergií, jejich projevů a způsobech léčby jak pacientem, tak jeho blízkými má přispět právě tato publikace.