Kritické stavy v porodnictví - Pařízek, Antonín, 1959- (Praha : Galén, 2012)
Väčšina tehotenstiev prebieha bez komplikácií a vyústi v pôrod zdravého jedinca. V určitom počte prípadov však nastanú počas tehotenstva komplikácie, niekedy veľmi závažné, ktoré môžu ohroziť zdravie či život dieťaťa alebo matky. Takéto situácie si vyžadujú okamžitú a správnu diagnózu s následnou terapiou. Kolektív autorov, popredných českých odborníkov, ponúka v publikácii prehľad súčasných poznatkov o perinatologickej a intenzívnej starostlivosti o matku a dieťa v období tehotenstva, pôrodu a šestonedelia. Učebnica obsahuje 76 kapitol, ktoré sú systematicky usporiadané do nasledujúcich okruhov: resuscitácia tehotnej, rodičky a dieťaťa; traumatologická problematika v tehotenstve; kritické stavy pôrodníckeho pôvodu; kritické stavy nepôrodníckeho pôvodu
Bibliogr. odkazy
Register
Kniha sa stane nenahraditeľnou pomôckou pre pôrodníkov, anesteziológov, neonatológov, detských lekárov, pôrodné asistentky a študentov medicíny a prispeje tak k ďalšiemu vývoju kvalitnej a bezpečnej starostlivosti o tehotné ženy
Keywords: komplikácie v gravidite; choroba kritická -- gravidita; starostlivosť intenzívna -- gravidita; resuscitácia; rany a poranenia -- gravidita; gravidita