Pracovná zdravotná služba pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti : manuál na zabezpečenie úloh PZS a ochrany zdravia - Nedeliaková, Jana (Dr. Josef Raabe Slovensko, s.r.o, 2014)
Kniha predstavuje manuál na zabezpečenie úloh pracovnej zdravotnej služby a ochrany zdravia pri práci, ktoré sú v súlade s ustanoveniami príslušnej legislatívy. Je rozdelená na 2 hlavné celky. Všeobecná časť sa zaoberá legislatívnymi úpravami, požiadavkami a povinnosťami zamestnávateľa v oblasti poskytovania pracovnej zdravotnej služby. Stručne je tu spomenuté hodnotenie zdravotných rizík a rizikové faktory práce a pracovného prostredia. V druhej špeciálnej časti sa autorka venuje už konkrétnym príkladom uplatňovania platných právnych predpisov v oblasti zabezpečovania pracovných zdravotných služieb. Tieto poznatky vám umožnia vykonávať pracovnú zdravotnú službu pre zamestnávateľov, pre svojich zamestnancov, alebo osobne pre seba a posudzovať zdravotné riziká a zdravotnú spôsobilosť zamestnancov na prácu