Výživa - nevyčerpateľný zdroj poznania a inšpirácie - Džupa, Karol; Straka, Michal, 1950- (Vydavateľstvo zdravotníckej literatúry HERBA, spol. s r. o., 2014)
Výžive je venovaná neustála pozornosť laickej, ale aj odbornej verejnosti a podlieha neustálemu prehodnocovaniu. Racionálny pitný režim je základom ľudského života, avšak vyspelá spoločnosť čoraz častejšie zabúda na jeho dodržiavanie. Publikácia sa venuje zásadám správnej výživy so zameraním na zubné lekárstvo. V prvej časti sa autori podrobnejšie venujú vlastnostiam niektorých minerálov a ich významu v ľudskom tele. Ďalšie časti sú venované pitnému režimu a dehydratácii, gastrointestinálnemu systému a mikrobiómu, základným výživovým zložkám. V publikácii sú spomenuté aj rôzne typy výživy, výživové doplnky a dôsledky nesprávnej výživy