Klinická anesteziologie - Barash, Paul G.; Cullen, Bruce F.; Stoelting, Robert K.; Cahalan, Michael K.; Stock, M. Christine (GRADA Publishing, 2015)
Jedná sa o preklad už 6. vydania tejto praktickej príručky. Kniha je stručná, prehľadná, praktická a obsahuje všetky potrebné informácie pre štúdium ako aj prax. Obsah dopĺňa takmer 200 farebných obrázkov a 580 tabuliek. Štruktúra knihy je členená na 8 jednotlivých kapitol. V úvode je stručná história anestézie, vedecké základy anestéziológie a základy anatómie a fyziológie. Ďalšie kapitoly v logickom slede postupujú až k jednotlivým špeciálnym oblastiam, v ktorých sú anestéziológovia odborne angažovaní. Na konci knihy sa nachádzajú prílohy