Klinická anesteziologie - Barash, Paul G.; Cullen, Bruce F.; Stoelting, Robert K.; Cahalan, Michael K.; Stock, M. Christine; Černý, Vladimír, 1960-; Štourač, Petr; Bakalík, Peter; Bělíková, Barbora; Cvachovec, Karel, 1947-; Černá Pařízková, Renata; Černý, Vladimír, 1960-; et al. (Praha : GRADA Publishing, 2015)
Jedná sa o preklad už 6. vydania tejto praktickej príručky. Kniha je stručná, prehľadná, praktická a obsahuje všetky potrebné informácie pre štúdium ako aj prax. Obsah dopĺňa takmer 200 farebných obrázkov a 580 tabuliek. Štruktúra knihy je členená na 8 jednotlivých kapitol. V úvode je stručná história anestézie, vedecké základy anestéziológie a základy anatómie a fyziológie. Ďalšie kapitoly v logickom slede postupujú až k jednotlivým špeciálnym oblastiam, v ktorých sú anestéziológovia odborne angažovaní. Na konci knihy sa nachádzajú prílohy
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Príručka je určená hlavne pre lekárov anestéziológie a intenzívnej medicíny, ale využitie nájde aj u internistov alebo chirurgov
Keywords: anesteziológia -- história -- vzdelávanie; anestézia a analgézia -- využitie -- metódy; anestetiká -- farmakológia -- použitie terapeutické; výkony chirurgické operačné; príručka