Zlyhanie farmakoterapie. Možnosti prevencie - Kriška, Milan, 1940- (Bratislava : SAP, 2015)
Publikácia sa zaoberá príčinami neúčinnosti farmakoterapie a možnosťami jej predchádzania. Autorský kolektív pod vedením Milana Krišku analyzuje faktory ovplyvňujúce terapeutický efekt liekov, vrátane individuálnych biologických odlišností pacientov, chýb v predpisovaní a nedostatočnej adherencie k liečbe. Kniha ponúka praktické odporúčania pre zdravotníckych pracovníkov s cieľom zlepšiť účinnosť farmakoterapie a minimalizovať riziká spojené s jej zlyhaním.
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Keywords: zlyhanie liečby; farmakoterapia; faktory rizikové; adherencia k liečbe; účinky liekov vedľajšie a nežiaduce reakcie liekov