O vedeckom bádaní v medicíne - Hulín, Ivan, 1938-; Ostatníková, Daniela, 1957- (AEPress, 2014)
Vedecké bádanie nie je výučbovým predmetom. Preto táto knižka nie je učebnicou a nemá ani usporiadanie - od jednoduchého k zložitému. Je to písaná forma názorov a skúseností, ktoré by mohol využiť záujemca v oblasti biologicko-lekárskych vied. Štyri menšie časti sú prevzaté z knihy Úvod do vedeckého bádania, ktorá vyvolala priaznivé ohlasy. Kapitoly si nenárokujú na vyčerpávajúcu úplnosť. Nie je to návod na splnenie povinností, skôr podnet na analytické myslenie. Predpokladáme, že ponúkame užitočné čítanie pre každého, kto sa chce dozvedieť niečo viac o vedeckom bádaní zblízka. Myslíme si, že v tejto knižke môžu nájsť podnetné či inšpirujúce skutočnosti všetci, ktorí sú na začiatku vlastnej diplomovej práce a možno aj začínajúci doktorandi, prípadne ich odborní vedúci.