Kardiotokografie : minimum pro praxi - Měchurová, Alena, 1951- (Porodnictví krok za krokem, 2014)
Kardiotokografia je stále základnou skríningovou metódou v skorej diagnostike hypoxie plodu. Monografia predstavuje už druhé rozšírené vydanie publikácie, v ktorej sa venuje monitorovaniu plodu v priebehu tehotenstva a 3. trimestra. Kniha v úvode popisuje príčiny vzniku hypoxie, diagnostiku a hodnotenie kardiotokografických záznamov a na záver predkladá chyby a omyly v posudzovaní záznamov spolu s 15 stručnými kazuistikami