Farmakoterapie urgentních stavů : průvodce léčbou život ohrožujících stavů - Knor, Jiří; Málek, Jiří (Moderní farmakoterapie, 2014)
Urgentná medicína je odvetím medicíny, ktoré sa venuje naliehavým a závažným až kritickým stavom. V takých prípadoch liečba musí byť rýchla a presná. Kniha poskytuje prehľad všetkých urgentných stavov s algoritmami farmakologických postupov na ich riešenie. Je členená na 3 hlavné kapitoly. Pomerne veľkú časť tvorí prehľad najčastejšie používaných liekov v urgentnej medicíne, ich charakteristika, indikácie a kontraindikácie, dávkovanie a spôsob podania. V knihe sú uvedené aj formy podania jednotlivých liekov. Ďalšiu kapitolu tvoria krízové situácie, ich príznaky, diagnostika a doporučený postup. Niektoré stavy sú doplnené kazuistikami