Moderní farmakoterapie v gynekologii a porodnictví : racionální volba účinné a bezpečné medikace - Fait, Tomáš, 1971-; Zikán, Michal, 1976-; Mašata, Jaromír, 1969- (Moderní farmakoterapie, 2014)
Kniha zameraná na farmakoterapiu v gynekológii a pôrodníctve je unikátom, na ktorom sa spolupodieľal rozsiahly kolektív autorov. Kniha je rozdelená na štyri časti. Prvá časť obsahuje 15 kapitol, v ktorých sa autori venujú farmakoterapii pri rôznych gynekologických ochoreniach. Druhá časť sa venujem farmakoterapeutickým možnostiam v pôrodníctve, pri potratoch, predčasnom pôrode, pri rôznych ochoreniach tehotných žien ako je diabetes, preeklampsia, anémia a ďalšie. Tretia časť knihy je nazvaná ako špeciálna časť, a autor rozoberá možnosti liečby osteoporózy, obezity, závislosti na tabaku, chronických ochorení žíl, prevencie tromboembolickej choroby a očkovanie. Poslednú časť tvorí rozsiahly prehľad liekov používaných v súčasnej gynekológii a pôrodníctve