Diferenciální diagnostika v oftalmologii v obrazech - Svozílková, Petra; Heissigerová, Jarmila; Diblík, Pavel, 1954- (Mladá fronta, 2015)
Publikácia Diferenciální diagnostika v oftalmologii v obrazech je koncipovaná formou obrázkového atlasu a poskytuje prehľad najčastejších očných chorôb, ktoré sú logicky zoradené podľa jednotlivých segmentov oka a očného okolia. Patologický stav konkrétnej časti oka alebo očného okolia je tu prostredníctvom vysoko kvalitných náhľadových fotografií rozobraný z hľadiska diferenciálnej diagnostiky do najmenších detailov. Každý obrázok je doplnený krátkym výstižným popisom základných charakteristík daného patologického stavu. Fotografická dokumentácia pochádza z archívu autorov. Autorom sa podarilo pripraviť dielo, ktoré sa bezpochyby stane účinnou pomôckou oftalmológov v ich každodennej klinickej praxi. Ich cieľom nebolo postihnúť všetky klinické, resp. diferenciálno-diagnostické obrazy. Predkladajú ukážky patológií, s ktorými sa oftalmológovia stretávajú najčastejšie.