Slovensko - anglická terminológia verejného zdravotníctva I = Slovak - Englich Terminology of Public Health I - Klement, Cyril; Mezencev, Roman (PRO, 2016)
Publikácia prezentuje viac ako 2400 hesiel a vybraných definícií používaných v oblasti verejného zdravotníctva, vrátane epidemiológie, hygieny životného prostredia, hygieny detí a mládeže, hygieny výživy, vekcinológie, toxikológie, ochrany a podpory zdravia. Oblasť verejného zdravotníctva dopĺňajú heslá z oblasti štatistiky, ekonómie, práva a informačných technológií. V publikácii sú rozoberané aj medzinárodné aspekty verejného zdravotníctva, čím autori chceli poukázať na jeho globálny rozmer. Okrem slovensko-anglickej terminológie je na konci knihy aj anglicko-slovenský zoznam hesiel pre ľahšie vyhľadávanie. Kniha predstavuje prvú časť terminologického slovníka, v budúcnosti pribudnú ďalšie vydania, ale aj elektronický formát.