Vrodené chyby srdca a ciev - Lipták, Ondrej, 1919-2012; Meitner, Eliseo Richard (Dérerova zbierka., 1973)
Praktická príručka a monografia na postgraduálne štúdium lekárov. Vo všeobecnej časti sa zaoberá morfológiou a patofyziológiou vrodených anomálií srdca a ciev, ich klinickými prejavmi a vyšetrovacími metódami. V špeciálnej časti preberá patologickú anatómiu, hemodynamiku, klinický obraz, diagnostiku, diferenciálnu diagnostiku a liečbu jednotlivých anomálií. Kniha je určená pediatrom, obvodným a závodným lekárom, internistom, kardio-lógom. Pretože sa zaoberá aj základnými poznatkami, môže byť cenným zdrojom informácií aj pre poslucháčov lekárskych fakúlt.