Lekárska biochémia : vysokoškolská učebnica - Dobrota, Dušan (Vydavateľstvo Osveta, 2016)
Vysokoškolská učebnica biochémie pre študentov lekárskych, ale aj farmaceutických fakúlt, fakúlt veterinárneho lekárstva, biomedicíny, ako aj príbuzných biochemických odborov na iných vysokých školách a pre absolventov spomenutých fakúlt v rámci postgraduálneho a špecializačného štúdia. Texty spracovali poprední slovenskí odborníci z Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine, Lekárskej fakulty UK v Bratislave, Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach a dvoch pracovísk Slovenskej akadémie vied, a to Ústavu experimentálnej endokrinológie a Ústavu molekulárnej fyziológie a genetiky.