Oční lékařství - Kuchynka, Pavel, 1947- (GRADA Publishing, 2016)
Oftalmológia predstavuje stále rozvíjajúci sa obor. Zlepšila sa diagnostika, farmakoterapia a chirurgia ochorení, ktoré boli doposiaľ nevyliečiteľné. Kolektív autorov pod vedením profesora Kuchynku sa pokúsil rozsahom zahrnúť celú problematiku očného lekárstva. Rozsiahly text je rozdelený do 22 kapitol. Dôraz je kladený na základné morfologické a fyziologické poznatky, ktoré sú dôležité na pochopenie príčin, ale aj terapeutických postupov pri jednotlivých ochoreniach. V knihe pribudli dve nové kapitoly o laseroch v oftalmológii a hygiena zraku u zrakovo postihnutých. Samostatne boli spracované kapitoly o kontaktných šošovkách a základy zobrazovacej a fyziologickej optiky. Keďže od prvého vydania uplynulo 9 rokov, všetky ostatné kapitoly v tomto druhom vydaní boli buď upravené a doplnené, alebo spracované novými autormi. Pre lepší výklad a rýchlejšie porozumenie poslúži aj 516 farebných obrázkov, 135 tabuliek a schém. Súčasťou knihy je CD, na ktorom sa nachádza kompletná obrázková dokumentácia, až 1111 fotografií, ktoré je možné pozrieť si v zväčšenej kvalite