Nefrologické minimum pro klinickou praxi - Teplan, Vladimír, 1949- (Praha : MLADÁ FRONTA, 2017)
Stručně, srozumitelně a jednoduše didakticky pojatá monografie kapesního formátu umožní čtenáři rychlou orientaci a doplnění aktuálních poznatků pro jeho každodenní klinickou praxi. V jednotlivých kapitolách, jež vyváženě pokrývají celou šíři oboru, se autor snaží zdůraznit vše, co by měli znát specialisté z jiných oborů v rámci nových poznatků v nefrologii. K tomu bezpochyby napomohla jak mnohaletá přednášková a publikační činnost profesora Teplana v oboru vnitřního a praktického lékařství, tak i cenné připomínky recenzenta profesora Václava Monharta. Kniha je určena především internistům a praktickým lékařům, ale i zájemcům o nefrologii z řad pediatrů, urologů, intenzivistů, diabetologů, nutricionistů a dalším specialistům. Nepochybně přinese aktuální rozšíření znalostí i mladším nefrologům v přípravě k atestaci.
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl.
Skratky
Keywords: choroby obličiek; hemodialýza; transplantácia obličky; príručka