Akutní stavy ve vnitřním lékařství - Vachek, Jan, 1981-; Motáň, Vít, 1982-; Zakiyanov, Oskar, 1973-; Hrnčiříková, Adéla, 1987-; Motáň, Jiří, 1942-; Ciferská, Hana, 1980-; Tesař, Vladimír, 1957- (Praha : MAXDORF-JESSENIUS, 2018)
Příručka praktické medicíny napsaná kolektivem internistů se zkušenostmi zároveň jak z fakultních pracovišť, tak i z menších nemocnic a terénní praxe. Cílem publikace je poskytnout rychlou odpověď na nejčastější akutní klinické problémy, nejen v oblasti vnitřního lékařství, ale i v souvisejícíchoborech, jako je např. neurologie či psychiatrie. Kniha vychází vstříc aktuálním potřebám internistů na příjmových ambulancích a praktických lékařů v pohotovostní službě. S řadou akutních stavů se ale lékař setká i v běžných ambulancích a stejně tak na standardních lůžkových odděleních.Jsou uvedeny konkrétní návody jak postupovat v jednotlivých akutních stavech.Snahou autorů bylo vytvořit příručku, jakou by si sami byli přáli mít k dispozici v době, kdy nastoupili do zaměstnání. Spoluautorem nebo recenzentem každé kapitoly je odborník specializující se na danou problematiku.
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Keywords: lekárstvo interné; choroba akútna; stavy akútne - diagnostika, terapia