Praktické repetitorium gynekologie a porodnictví : pro přípravu ke specializačním zkouškám - Dubová, Oľga, 1978-; Zikán, Michal, 1976- (Jessenius., 2019)
Ohromná záplava nových informácii nepochybne posúva lekárske odbory dopredu. Avšak pre lekárov – či už pred atestáciou, alebo po nej – to znamená stále viac a viac strán, ktoré je nutné preštudovať. Máloktorý odbor pritom postihuje táto informačná záplava tak, ako gynekológiu a pôrodníctvo. Ide vlastne o odbornosť zahrnujúcu dva veľké odbory a naviac i vlastná gynekológia pokrýva nesmierne rozsiahle oblasti od operatívy až napr. k onkológii či endokrinológii. Kapitoly tejto objemnej knihy zodpovedajú atestačným otázkam. Zdrojom pre tvorbu knihy boli známe učebnice, ale i výpisky autorky, ktoré si starostlivo pripravila ku každej otázke. Bola by škoda neposkytnúť ich ostatným. Autorom publikácie Praktické repetitorium gynekologie a porodnictví sa podarilo vytvoriť mimoriadne svieži text, ktorého ťažiskom sú predovšetkým heslovité body, len minimum textu je formulované vo vetách. Text sa príjemne a rýchlo číta a dobre sa pamätá. Text knihy si nekladie ambície byť úplným a vyčerpávajúcim zdrojom všetkých podrobných informácií, ale predovšetkým sumarizujúcim prehľadom, v ktorom si môže atestant i lekár v praxi overiť svoje znalosti a správne postupy a zároveň byť odrazovým mostíkom pre získavanie ďalších vedomostí.