Palpační techniky : povrchová anatomie pro fyzioterapeuty - Reichert, Bernhard (GRADA Publishing, 2021)
Znalosť povrchovej anatómie sa stala pre lokalizáciu jednotlivých štruktúr a orientačných bodov na ľudskom tele nenahraditeľnou. Preklad úspešnej učebnice môže poslúžiť ako sprievodca k presnej lokalizácii hľadaných štruktúr, poskytuje návod, ako sa pohmatom orientovať na ľudskom tele, a dopĺňa základné znalosti štrukturálnej a funkčnej anatómie. Text knihy je komplexný a ponúka dôkladný prístup ku všetkým oblastiam ľudského tela. Je zrozumiteľne štruktúrovaný, začína vždy opakovaním a zdôraznením najdôležitejších anatomických údajov a pokračuje popisom, ako vyhľadať jednotlivé hmatné útvary a akú zvoliť optimálnu polohu pri vyšetrení pacienta. Autori popisujú aj terapeutické postupy vhodné pre konkrétne patologické stavy. Text je sprevádzaný prehľadnými anatomickými schémami a fotografiami, ktoré poskytujú návod ako palpovať jednotlivé štruktúry. V nich spočíva ťažisko tejto publikácie.