Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně : 485 receptů - Fňašek, Antonín; Havlová, Vladimíra; Jirkovská, Alexandra; Kaplan, Vlastislav; Krejsová, Zdenka; Švejnoha, Josef (Vyšehrad, 2021)
485 receptů pro diabetiky a pro všechny ty, kteří se chtějí stravovat zdravě, ale chutně. Výpočtové pravítko nutričních hodnot. Zpracovává přehledným způsobem nejnovější zásady stravování pro diabetiky, ale především pro všechny, kterým záleží na racionálním způsobu stravování. Součástí všech receptů jsou, mimo použitých surovin a popisu zpracování, i přepočty živin a potravin, včetně kalorických hodnot. Každý si tak může upravit jídelníček podle svých aktuálních potřeb, včetně nastavení léčby diabetu. Současně je doplněna pravítkem pro výpočet množství sacharidů v nejběžnějších potravinách, tím se stává vítanou pomůckou také pro dietní sestry a lékaře.