Ájurvédské léčení : obsáhlý průvodce - Frawley, David (FONTÁNA, 2021)
Ájurvédské léčení přináší ájurvédské terapeutické postupy pro běžné nemoci, zahrnující více než osmdesát různých zdravotních problémů od běžného nachlazení až po rakovinu. Nabízí širokou paletu léčebných metod z oblastí stravy, bylin, olejů, drahokamů, manter a meditace. Kniha vás rovněž seznámí s vhodnými praktikami životního stylu a každodenními zdravotními zohledněními vašeho jedinečného psychosomatického typu nejen co se týče léčby, ale i prevence nemocí. Tato výjimečná kniha představuje kompletní manuál ájurvédské zdravotní péče, jenž nabízí modernímu čtenáři moudrost tohoto starodávného systému psychosomatické medicíny s ohledem na zvláštní zdravotní problémy dnešní doby. Současné vydání je rozšířenou verzí původního vydání z roku 1989, obsahující dodatečné nemoci a nové terapeu¬tické postupy. Dr. David Frawley (pandit Vámadéva Šástrí) je védský učitel a pedagog, autor více než čtyřiceti knih v několika védských a jogistických oborech, vycházejících v posledních třiceti letech po celém světě. Mezi jeho nejznámější tituly se řadí Jóga pro váš typ, Ájurvédské léčení, Jóga a ájurvéda, Ájurvédská psychosomatická terapie a Rostliny v ájurvédě. Kromě toho je zakladatelem a ředitelem American Institute of Vedic Studies (www.vedanet.com), který nabízí internetové kurzy a publikace o ájurvédě, józe, védántě, mantře a meditaci i védské astrologii. Současně se podílí na důležitém výzkumu starodávných védských písemností jako proslulý novodobý propagátor hinduismu a sanátana dharmy. Jeho práce je vysoce ceněná nejen v tradičních indických kruzích, ale těší se značnému vlivu také na Západě, kde je Dr. Frawley činný v mnoha védských a jogistických školách, ášramech a asociacích.