Prehľad chorobných stavov jazyka - Ďurovič, Eugen, 1937-2021; Kluknavská, Jana (P+M, 2021)
Publikácia Prehľad chorobných stavov jazyka vypĺňa medzeru v mozaike publikácií o diagnostike a liečbe množstva ochorení v orofaciálnej oblasti, prispieva k zvýšeniu diagnostického a liečebného procesu, a tým aj k zvýšeniu kvality života pacientov. Takto široko rozpracovaná téma chorobných stavov na jazyku do jednej monografie je vhodnou pomôckou pre všeobecných lekárov, pediatrov, dermatológov, stomatológov, ORL špecialistov a iných lekárov rôznych odborností. Cenný je aj fotografický materiál zo zbierok odborníkov, ktorý je bez úprav, čo má vysokú výpovednú hodnotu. Publikácia má výbornú odbornú a metodickú úroveň, je vhodná pre pregraduálne vzdelávanie, ako aj pre širokú postgraduálnu prax. Je zrozumiteľná nielen pre prakticky skúsených odborných pracovníkov, ale aj pre študentov medicíny, ktorí tak získajú ucelený a zrozumiteľný pohľad na jednotlivé ochorenia jazyka a ich liečbu.