Neonatológia nielen pre medikov - Maťašová, Katarína (P+M, 2020)
Neonatológia nielen pre medikov je v súčasnosti najaktuálnejšou slovenskou neonatologickou publikáciou na trhu. Ako už názov napovedá, je určená predovšetkým pre študentov medicíny, ktorým uľahčí prípravu na štátnu skúšku z pediatrie a poskytne základný prehľad a orientáciu v neonatologickej problematike. Kniha nemá ambíciu obsiahnuť neonatológiu v celej šírke medicínskeho odboru. Sumarizuje najdôležitejšie poznatky o fyziológii novorodenca, charakterizuje zmeny v popôrodnej adaptácii a venuje sa najčastejším ochoreniam v novorodeneckom veku, ich etiológii, patofyziológii, diagnostike i liečbe. Obsahuje najaktuálnejšie informácie vychádzajúce z medicíny založenej na dôkazoch i z odporučení svetovo uznávaných autorít.