Neonatológia nielen pre medikov - Maťašová, Katarína (Turany : P+M, 2020)
Neonatológia nielen pre medikov je v súčasnosti najaktuálnejšou slovenskou neonatologickou publikáciou na trhu. Ako už názov napovedá, je určená predovšetkým pre študentov medicíny, ktorým uľahčí prípravu na štátnu skúšku z pediatrie a poskytne základný prehľad a orientáciu v neonatologickej problematike. Kniha nemá ambíciu obsiahnuť neonatológiu v celej šírke medicínskeho odboru. Sumarizuje najdôležitejšie poznatky o fyziológii novorodenca, charakterizuje zmeny v popôrodnej adaptácii a venuje sa najčastejším ochoreniam v novorodeneckom veku, ich etiológii, patofyziológii, diagnostike i liečbe. Obsahuje najaktuálnejšie informácie vychádzajúce z medicíny založenej na dôkazoch i z odporučení svetovo uznávaných autorít.
Bibliogr. odkazy
Skratky
Ako už názov napovedá, je určená predovšetkým pre študentov medicíny. Užitočným pomocníkom môže byť preto aj pre mladých lekárov, ktorí začínajú svoju prax v službe najmenším pacientom. Informácie využijú nielen v medicínskej praxi, ale aj pri príprave na ďalšie špecializované skúšky. Napokon, kniha môže byť zdrojom poučenia pre všetkých, ktorým novorodenci prirástli k srdcu.
Keywords: neonatológia; učebnica