Za čím vším stojí štítná žláza : důvody, proč se cítíte unavení, máte zastřené myšlení a nadváhu, a rady, jak se vrátit zpátky do života - Myers, Amy (Nakladatelství ANAG, 2019)
Publikácia Za čím vším stojí štítná žláza s podtitulom „Důvody, proč se cítíte unavení, máte zastřené myšlení a nadváhu. A rady, jak se vrátit zpátky do života“ prináša komplexný a dostupný prehľad problémov súvisiacich so štítnou žľazou, ktorý vám napomôže rozpoznať varovné signály a navrátiť zdravie. Ste stále vyčerpaní, sužuje vás zastrené myslenie a nedokážete schudnúť? Bojujete s nespavosťou, úzkosťou a hormonálnou nerovnováhou? Trvá váš lekár napriek tomu na tom, že vaše laboratórne výsledky sú v norme a že skrátka iba starnete, prípadne, že sa to všetko odohráva iba vo vašej hlave ? Kto toto zažil, vie, že neexistuje nič viac frustrujúcejšieho, stresujúcejšieho a emočne vyčerpávajúcejšieho, než to, že keď sa cítite zle a od niekoho, kto by vás mal podľa očakávania vyliečiť, počujete, že ste v poriadku. Pravdou je, že vaše príznaky môžu byť vyvolané poruchou funkcie štítnej žľazy – skrytou príčinou širokej škály zdravotných problémov, ktoré môžu ohrozovať život. Je pozoruhodné, koľko príznakov – výrazných, menej výrazných aj nepatrných – je spojených so štítnou žľazou. Na jej funkcii vlastne závisí skoro všetko v tele. Pokiaľ nepracuje vaša štítna žľaza tak ako má, nefungujete ani vy. Jej uzdravenie a podpora jej funkcie sú jedným z najdôležitejších spôsobov, ako sa stať spojencom vlastného tela a tiež jednou z najlepších ciest k dosiahnutiu optimálneho zdravia. V tejto knihe autorka vysvetľuje ako rozpoznať príznaky, ktoré môžu signalizovať poruchu funkcie štítnej žľazy a ako spolupracovať s lekárom na potvrdení správnej diagnózy a zaistení náležitého liečebného plánu. Kniha ponúka kompletný 28 denný program zameraný na ozdravenie štítnej žľazy.