Atlas elektroencefalografie dospělých / Deskriptory EEG vzorců, základní lokalizační pravidla, artefakty, normální nálezy ve spánku a bdělosti, základy rutinního počítačového zpracování EEG - Vojtěch, Zdeněk, 1958- (TRITON, 2021)
Druhé vydania 1.a 2. dielu štvorzväzkovej série Atlasu elektroencefalografie dospělých sú určené lekárom a iným zdravotníckym pracovníkom, ktorí s klinickou elektroencefalografiou (EEG) prichádzajú do styku, teda najmä epileptológom, neurológom, psychiatrom, psychológom a odborníkom, ktorí sa zaoberajú výskumom v neurovedách. Užitočnou pomôckou sa môžu stať aj pre tých čitateľov, ktorí túžia do tajov tejto už pomerne starej, ale dynamicky sa rozvíjajúcej vyšetrovacej metódy preniknúť, teda začínajúcim elektroencefalografistom a študentom medicíny. V prvom diele sa autori venujú artefaktom a normálnym EEG vzorcom v spánku a bdelosti. Témami prvého dielu sú Deskriptory EEG vzorcov, Základné lokalizačné pravidlá, Artefakty, Normálne nálezy v spánku a bdelosti a Základy rutinného počítačového spracovania EEG. Druhý diel pojednáva o nešpecifických a epileptomorfných abnormitách a venuje sa EEG vzorcom u pacientov s poruchami vedomia. Kapitoly druhého dielu sa venujú Poňatiu abnormity v EEG, Nešpecifickým abnormitám, Epileptiformným vzorcom, EEG pri poruchách vedomia a Klinickému využitiu kvantitatívnej EEG.