Základy klinické obezitologie - Hainer, Vojtěch, 1944- (Grada Publishing, 2021)
Kniha seznamuje čtenáře jak s epidemiologií a etiopatogenezí obezity, tak se současnými postupy v diagnostice, léčbě a prevenci. Publikace je stěžejní učební pomůckou pro všechny, kteří se podílejí na vytváření systému komplexní diferencované péče o obézní. Je proto určena nejen obezitologům, endokrinologům, diabetologům a bariatrickým chirurgům, ale i internistům, pediatrům, praktickým lékařům, psychiatrům, psychologům, nutričním terapeutům a fyziatrům.