Základy klinické obezitologie - Hainer, Vojtěch, 1944- (Praha : Grada Publishing, 2021)
Kniha seznamuje čtenáře jak s epidemiologií a etiopatogenezí obezity, tak se současnými postupy v diagnostice, léčbě a prevenci. Publikace je stěžejní učební pomůckou pro všechny, kteří se podílejí na vytváření systému komplexní diferencované péče o obézní. Je proto určena nejen obezitologům, endokrinologům, diabetologům a bariatrickým chirurgům, ale i internistům, pediatrům, praktickým lékařům, psychiatrům, psychologům, nutričním terapeutům a fyziatrům.
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl., čes.
Skratky
Keywords: obezita -- epidemiológia -- patofyziológia -- genetika; faktory kardiometabolické rizikové; tkanivo tukové; dietoterapia; cvičenie; farmakoterapia; obezita detí a adolescentov; učebnica