Endokrinológia pre všeobecného praktického lekára - Oravec, Stanislav, 1948-; Blažíček, Pavol, 1942- (Bratislava : RAABE, 2022)
Cieľom autorov bolo konsolidovať poznatky o diagnostike, diferenciálnej diagnostike, terapii a prognóze endokrinných ochorení. Ide o prakticky pohľad na pacienta s endokrinnou poruchou. Súčasťou je aj bohatá, farebná a veľmi zaujímavá obrázková dokumentácia. Každá kapitola zdôrazňuje najvýznamnejšie črty preberanej problematiky. Pri každom ochorení sa charakterizuje podstata a diskutuje o význame a interpretácii jednotlivých nálezov – čo, ako a prečo sa vyšetruje – vrátane referenčných hodnôt.
Bibliogr. odkazy
Skratky
Keywords: endokrinológia; choroby endokrinného systému; lekárstvo všeobecné; príručka