V zajatí narcizmu : odhaľte vysoko toxické vzťahy a osloboďte sa od nich - Tomšik, Robert (Bratislava : Grada Slovakia s.r.o., 2023)
Posledné výskumy uvádzajú, že v súčasnosti sa v spektre narcistickej poruchy osobnosti môže nachádzať až 20 % bežnej populácie. Toxické správanie narcistických osobností rozvracia manželstvá, rodinné aj priateľské vzťahy, komunity, pracovné prostredie, v niektorých prípadoch narcisti dokážu svoje obete dohnať až k samovražde. V tejto knihe sa dozviete, ako vo svojom okolí rozpoznať ľudí s narcistickými tendenciami či osobnosťou a vymaniť sa zo vzťahu s nimi. Zistíte, čo je to syndróm narcistického zneužívania, narcistická zrada, aký je cyklus vzťahu s narcistom, kto sú jeho ideálne obete a čo robiť, keď sa ocitnete vo vzťahu s narcistom.
Bibliogr. odkazy
Keywords: narcizmus; vzťahy medziľudské; vzťah toxický; príručka