Technika v přednemocniční neodkladné péči v kostce - Zemanová, Jitka; Gřegoř, Roman; Matouch, Petr; Vařeková, Vlasta (GRADA Publishing, 2023)
Kniha kapesního formátu obsahuje základní informace a postupy pro bezpečné zvládnutí péče o pacienta v přednemocniční neodkladné péči po technické stránce. Jde o stručný, ale komplexní přehled praktických postupů a návodů pro každodenní klinickou praxi. Současný dynamický rozvoj technologií uplatňujících se v monitoringu, umělé plicní ventilaci, přenosu dat, diagnostických a vyšetřovacích metodách tzv. u pacienta, ale i nárůst sekundárních transportů pacientů se specifickými potřebami orgánové podpory klade na pracovníky v terénu vysoké nároky. Jejich zvládnutí bude s touto knihou snazší.