Retence a stabilita v ortodontické léčbě - Kučera, Josef (Praha : Grada Publishing, 2023)
Kniha se zabývá tématem, které doposud v české odborné literatuře nebylo zpracováno. Publikace je zaměřena na biologickou podstatu recidivy a nejdůležitější faktory související s krátkodobou a dlouhodobou stabilitou výsledků ortodontické léčby. Obsahuje také kapitolu přehledně popisující používané snímací a fixní retenční aparáty či retenční protokoly. Je určena především pro specialisty v oboru ortodoncie a studenty v předatestační přípravě, nicméně je vhodná také pro pregraduální studenty stomatologie a stomatology či hygienistky, kteří se s touto problematikou a s pacienty v retenční fázi setkávají v každodenní praxi.
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl., čes.
Skratky
Keywords: ortopédia čeľustná; recidíva; aparáty ortodontické regulačné