Psychologie rodiny - Kimplová, Tereza; Jochmannová, Leona; Svoboda, Jan (Praha : GRADA, 2023)
Kapitoly jsou sestaveny tak, aby kopírovaly vývojovou linii člověka a lidské vztahy při současném zdůraznění jejich limitů, které plynou ze zákonitostí lidské psychiky a souvisejícího chování a jednání včetně důsledků prožitých traumatizujících událostí. Prostor je mimo jiné věnován tématům, jako jsou odkládání mateřství, zaměstnanost žen, výběr partnera, rodiny se specifickými potřebami, týrání a zneužívání dětí, formy péče o dítě po rozvodu, formy náhradní rodinné péče či vliv rodiny a výchovných stylů na vývoj dítěte. Publikace určená učitelům a pracovníkům v pomáhajících profesích přináší aktuální poznatky z oblasti psychologie rodiny a návazných témat.
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl., čes.
Keywords: rodina -- psychológia; starostlivosť pestúnska; trauma psychologická