Chirurgia pečene - Sirotňák, Martin; Slobodník, Igor (Bratislava : HERBA, 2023)
Pokrok v posledných rokoch veľmi ovplyvnil a zmenil obraz hepato-pankreato-biliárnej chirurgie vo svete. Najmä v oblasti chirurgie pečene, kde rozvoj technického vybavenia a miniinvazívnych postupov, ale aj pokroky v systémovej onkologickej liečbe a lokálnych ablačných metód otvorili nové chirurgické možnosti liečby pečene. Kniha Chirurgia pečene je komplexné dielo určené nielen pre chirurgov, ale pre všetkých špecialistov zaoberajúcich sa ochoreniami pečene. V súhrne sa publikácia pokúša obsiahnuť všetky nevyhnutné poznatky o pečeni a jej ochoreniach, ktoré sú kruciálne pre správny manažment pacientov. Ambíciou je aktuálny pohľad na diagnostiku a operačné indikácie s dôrazom na multidisciplinárny prístup.
Bibliogr. odkazy
Skratky
Vecný register
Keywords: pečeň -- anatómia a histológia -- fyziológia -- patológia; choroby pečene -- klasifikácia -- diagnostika -- terapia; výkony chirurgické operačné -- metódy; transplantácia pečene