Zobrazovací metody pro radiologické asistenty - Vomáčka, Jaroslav; Nekula, Josef, 1939-; Kozák, Jiří (Univerzita Palackého v Olomouci, 2023)
Celobarevná publikace je bohatě doplněna 134 obrazy z kompletního spektra nejčastěji používaných současných zobrazovacích metod a 23 názornými schématy a řadou tabulek pro zlepšení přehlednosti díla. Publikace je určena především studentům oboru radiologický asistent, studentům lékařských fakult a lékařům zabývajícím se zobrazovacími metodami. Publikace podává ve 28 kapitolách rozdělených do dvou oddílů (obecná a speciální radiologie) ucelený přehled o oboru radiologický asistent. Autoři překračují hranice úzkého vnímání oboru nejen s přesahem lékařské problematiky, ale všímají si i širších souvislostí týkajících se fyziky, dynamicky se rozvíjející přístrojové techniky, instrumentaria, nejmodernějších diapeutických postupů a také informačních technologií s jejich globalizačním efektem, zařazena je i kapitola o využití zobrazovacích metod v urgentní medicíně.